divendres, 12 d’abril del 2013

Metre flexible

Nom en català: Metre flexible
Nom en castellà: Metro flexible
Nom en anglès: Flexible meters


Descripció
 
metro+de+papel.jpg El metre flexible s'utilitza en mesura de distància es construeix en una fina làmina d'acer al crom, o de alumini, o d'un tramat de fibres de carboni unides mitjançant un polímer de tefló (les més modernes). El metre flexible més usat són els de 5, 10, 15, 20, 25, 30, 50 i 100 metres.Algunes d'aquetes carcases disponen de un sistema de fren o anclaje per impedir el enrollatge automatic de la cinta i mantendre fija alguna mida precisa d'aquesta forma.
Se solen fabricar en longituts comprendides entre un i cinc metres, i esepcionalment de huit a deu metres.La cinta metálica esta subdividida en centrimetres i milimetres.

Normes d'ús

  • PRIMER PAS
    Fixar el metre flexible en un punt amb l'ajuda del suporte metàl·lic, que es troba en un extrem.
  • SEGON PAS
    Estirar el metre flexible a la distància necessària per abarcar la mesura del objecte.
  • TERCER PAS
    Per ultime col·loca el segur per evitar que la medicio es perga i observar bé la medició obtinguda.

Normes de seguretat:
Quan trages el metre per a mesurar, cal evitar soltar-la de colp, ja que l'impacte provoca a curt termini el doblegat de la pestanya i posteriorment la ruptura del metre deixant-lo inservible. També és necessari evitar doblegar el metre cap arrere perquè es deformarà de forma permanent i a la fi acabarà trencat-se.
Hi ha que tindre cura de no pasar el dits per la bora de la cinta lla que pots ferte corts,sobre tot si es recobrits molt depresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada