dijous, 25 d’abril del 2013

Nom en català: Tornavís
Nom en castellà: Destornillador
Nom en anlgès: Screwdriver

DEFINICIÓ
El tornavís és una ferramenta que s'utilitza per apretar i afluixar caragols que requereixen poca força i generalment són de diámetre xicotet.
Tornavís d'estrela o Phillips: este tipus de tornavís és molt utilitzat actualment. La seua pricipal característica és que la foma de la seua punta és una creu. La forma d'utrilització és la mateixa que la del tornavís de punta plana o clàssica.

SEGURETAT
·        Els tornavisos tenen diverses grandàries i és aconsellable utilitzar la grandària que millor s'adapte al caragol.
·        Cal tindre precaució per a no punxar-se quan s'utilitze esta ferramenta.
·        No és aconsellable utilitzar aquesta ferramenta com a palanca.
·        Quan s'utilitzen circuits elèctrics, els tornavisos han de tindre aïllada la canya metàl·lica i el mànec.
·        Es recomana l'ús de guants.

COMPONENTS:
Un tornavís consta normalment de tres parts ben diferenciades: * Mànec: element per on es subjecta, sol ser d'un material aïllant i amb forma adequada per transmetre torque a més d'ergonòmica per facilitar el seu ús i augmentar la comoditat. * Plançó o canya: barra de metall que uneix el mànec i fa part del cap. El seu diàmetre i longitud varia en funció del tipus de tornavís. * Cap: és la part que s'introdueix en el cargol. Depenent del tipus de cargol s'usarà un tipus diferent de cap, la qual cosa vària de concorde a la necessitat. aquí innombrables tipus de caps de tornavís i totes amb un mateix propòsit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada