dijous, 25 d’abril del 2013


Nom en català: Alicate Universal
Nom en castellà: Alicate Universal
Nom en anglès: Universal alicate


ALICATE UNIVERSAL

Son tenalles d'acer amb brasos encorvats i puntes cuadrangulars , i que serveix per a agafar i subjectar objectes menuts o per a tallar fil d'arham ,chapetes etc.
Els alicates son ferramentes imprencindibles per al treball de muntatjes electronics .Son comuns en tot equip de ferramentes manuals, lla que es un útil básic per al bricolatje. Esta especie de tenalla metálica provista de dos brasos sol ser utilizada pe r múltiples funcions como subjetar elements menuts o tallar i modelar.
Els alicates serveixen per a subjectar peces de petites dimensions. N'hi ha de diferents tipus que s'adapten a la forma de la peça que cal subjectar:alicates de forma rodona ,de boca plana,etc.Però les més emprades són les anomenades alicate universals que poden adaptar-se a formes diferents .
Amb els alicates també es pot doblegar i donar forma a certs materials,com ara el fil-ferro, la làmina metal·lica,etc

FUNCIONS:

Els seus braços articulats permitixen subjectar peces,estirar,doblegar y tallar cables, alambres,etç.Pels seus multiples usos recibix el nom de alicates universal.

NORMES D'US I SEGURETAT

Segons el material que tenim que utilitzar usem distints tamanys de alicates. S'utilitzen per fer treballs d'electricitat, per subjectar cables u objectes menuts i per a que no et donen corrent.
- Especial menció tenen els alicates que utilitzen els electricistes , deu de estar protegida tota la seua zona metàl·lica aÏllant per evitar accidents electrics.
-No utilitzarles amb les quijades desgastades o soltes .
-No es aconsellable utilitzarles amb claus per a apretar o afluixar caragols per que rodonejen els caps i no apreten lo suficient .
- No es pot utilitzar amb un material de duresa superior a la prevista per el fabricant.
-No colocar mai els dits entre el magne deben estar previstos de magnes aislants cuan es treballe baix tensio electrica.Es deu utilitzar amb cuidat cuan s'exercis força per a cortar un material.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada